söndag 7 november 2010

Svenska dokusåpor blir aldrig lika bra

Dagens krönika i Aftonbladet Söndag hittar ni här!

5 kommentarer:

 1. Åh, det är PRECIS vad jag också brukar säga om saken! Och dessutom är amerikaner bara mycket MER än svenskar; de visar djupare ånger, större glädje, explosivare ilska, medan Svenne Banan är ständigt reserverad och försynt. Och hur bra tv blir det av små reaktioner och timida karaktärer egentligen? Nä just det, inte vidare bra alls.

  SvaraRadera
 2. Håller helt med! Men kanske en liten invändning bara. Det är nog redan på high school eleverna lär sig att tala offentligt, det är inte alltför många av deltagarna i tex Jersey Shore, Real World, etc som har en collegeutbildning :) Annars håller jag helt med!

  SvaraRadera
 3. Satt precis och tänkte på samma sak när jag tittade på amerikanske Biggest loser igår. Deltagarna håller Braveheart-tal till sig själva och andra.
  Tror du inte att de är skrivna åt dem? Eller att de låter kameran rulla så pass länge och verkligen pushar dem att säga såna saker? För för det mesta är det inte lika vältaliga.

  I alla fall så är det nåt vi borde införa i svenska serier om vi vill att de ska beröra lika mycket som de amerikanska.

  SvaraRadera
 4. Haha, Braveheart-tal! Måste jag använda
  nån gång!

  SvaraRadera
 5. Gabbe, jag tror det är ett tillval i high school. Men jag menade mest också att det säger en hel del om amerikanska kulturen att göra ett stort ämne av det!

  SvaraRadera