söndag 28 november 2010

Framtidens popstjärna är härI dagens Aftonbladet Söndag skriver jag om den japanska popstjärnan Hatsune Miku: 16 år gammal, toppar listorna, är ute på turné nu - men hon är ett hologram.
Kolla in det här klippet. Framtiden är här, mina vänner. Jag blir helt hypnotiserad. Det är som att se en scifi-film.

8 kommentarer:

 1. Men va? Jag blir som du, helt hypnotiserad. Och min enda tanke är: varför är man villig att betala pengar för att se detta live? För denna form av konsert om någon kan en ju lika gärna se hemma på youtube...

  Hur blev det såhär? Tröttnade de på vanliga levande människor eller? Fattar nada.

  SvaraRadera
 2. Jag skulle gärna gå och se en konsert med "henne". En gång. Bara för upplevelsen.

  SvaraRadera
 3. Tydligen en skådespelerska som spelat in alla ljud i japanska språket. Så kan musikproducenterna klistra ihop till sången sen.

  SvaraRadera
 4. Hon dansar ju charleston!

  För övrigt är det ju en helt annan känsla att stå i ett folkhav än att sitta hemma framför datorn, så den biten begriper jag nog.

  SvaraRadera
 5. Fast... det är nog inte ett hologram utan en projektion.

  SvaraRadera
 6. Det kallades hologram i artiklarna jag läste. Grejen är ju att man ser musikerna bakom osv, så då måste det ju vara ett hologram?

  SvaraRadera
 7. Nej, det är nog någon som trott att det var ett hologram för att det ser så realistiskt ut, och sen har den memen fortplantat sig -- men det är alltså en genomskinlig skärm och en bild (3d-animation) som projiceras från baksidan. De ljusa punkterna i mitten av bilden är projektorstrålarna.

  SvaraRadera