torsdag 18 november 2010

Dejting i sajberspejs

Jag är med i QX nätdejtingcommunity men funderar på att lägga ner. Det är mest bara ålrens där ute, och jag har tvingats inse att det spelar ingen roll hur roligt och spirituellt och smart och sexigt det skrivna än blir, hur kär jag än kan bli i någons hjärna - i slutändan handlar det ändå alltid om personkemi, och man vet aldrig förrän man träffas i verkligheten om den finns där eller inte. Risken att bli besviken verkar bli större ju längre man chattat innan man ses. Kanske för att jag bygger upp en bild av någon, fyller i luckorna i fantasin, så mycket att det till slut blir omöjligt för personen att leva upp till dem. Och så blir jag missnöjd - inte för att det är något fel på personen, utan för att han inte är precis som jag väntade mig.

Har även svårt för själva arbetsintervju-feelingen som oundvikligen är inbyggd i själva grejen. Dessutom är det så otroligt svårt, åtminstone för mig, att definiera exakt vem jag är och vad jag vill ha. När det står där i skrift på presentationssidan ser det ju ut som en absolut sanning, och jag vet själv hur mycket jag dömer ut folk som "inget för mig" på märkliga grunder, bara för att de råkat skriva något i sin text. Sådant som i själva verket är den sortens saker som blir spännande överraskningar i lära-känna-varandra-fasen.

5 kommentarer:

 1. baby, det är därför alla borde göra videopresentationer. det skulle minska risken för just det du skriver om. kolla http://www.asiktstorped.se/vardagsliv/en-presentation-vardig-2010/

  SvaraRadera
 2. Vad tänker du göra ikväll då? :)

  SvaraRadera
 3. Kazarnowicz, tror inte det är min grej alltså... jag kommer bättre till min rätt framför en annan människa, inte en kamera.

  SvaraRadera
 4. Mats - Håller med dig angående kameragrejen. Jag klarar knappt att skype:a med video - tycker det känns skitskumt eftersom man inte får ögonkontakt men ändå ser varandra ... IRL är tyvärr oslagbart ...

  SvaraRadera
 5. jag menar att det är en vanesak. Det går att lära sig. Och det behöver egentligen inte vara en video där man sitter och snackar in i kameran, det kan vara en video från en fest där man är med (därför är FB bra).

  jag tror inte det eliminerar analoga möten, det underlättar.

  till sist måste jag ta upp min plan på klubben "friends and future exes" igen.

  SvaraRadera