tisdag 2 november 2010

Det stora mysteriet med tandtråd

Var hos tandhygienisten idag och skrapade tandsten. Fick som vanligt lite vänligt menad banning för att jag inte använder tandtråd och flourskölj varje dag och jag lovade - som vanligt - bot och bättring och kände att jag ville mena det fast jag visste att det aldrig kommer att hända.
Jag fattar inte VARFÖR det är så jävla svårt. Det skulle ta ett par minuter per dag av mitt liv. Man kan kolla på teve eller dansa en dans samtidigt för att göra det roligare. Men det är helt omöjligt att göra det till en vana.
Och så ligger jag där och blir oralt våldtagen av skrapverktyg och blöder i onödan och hatar mig själv lite mer.

Faktum är att det är ungefär sådär hela mitt liv känns just nu. Har så mycket urtråkiga/nyttiga/nödvändiga saker jag borde göra och ta tag i och kolla upp och ta mig en funderare över men jag hinner inte eller hittar inte peppen för att jobbet och, tja, själva livet tar upp all tid och ork. Kanske efter jul. Och nyår.

9 kommentarer:

 1. Har du provat sådan där tandtråd som kommer i hållare, typ Plackers? De har iaf fått mig att tandtråda lite mer ofta eftersom man slipper mecket med att försöka få in två händer i käften för att nå längst in och så.

  SvaraRadera
 2. Mmm håller med föregående talare. Plackers is it. Annars blir det aldrig av...

  SvaraRadera
 3. Jo, så var det för mig också. Men när jag kom in på tandläkarprogrammet ville jag inte känna mig skenhelig, så jag började använda både Flux och tandtråd. Nu har det blivit som vilken annan rutin. Fast annars hade jag förmodligen inte gjort det.

  SvaraRadera
 4. jag känner igen det, har inte lyckats få rutin på tandtråd men flourskölj har faktiskt funkat rätt bra senaste året, one down, one to go...

  Låter bra på radion! :D blev inspirerad och blev tvungen att surfa förbi här.

  SvaraRadera
 5. Jag har fått några specialartandstickor nu, så det vore väl fan om det inte
  skulle gå att skaffa sig lite bra rutiner...
  Tina, tack! Jag tycker det är så sjukt kul att vara med i Styrelsen. Och Tara är ju hur kul som helst.

  SvaraRadera
 6. Plackers is the way to go, helt klart. Jag hade också skitsvårt att komma till skott med sånt där, samt att komma ihåg det, men nu kör jag Plackers och fluorskölj varje kväll, funkar finfint.

  Jag kom på att det var mycket enklare att få det gjort och att komma ihåg det om jag gjorde det varje dag istället för kanske varannan eller så, då blir det bara en naturlig del av tandborstningen. Dessutom har jag gett mig själv tillåtelse att skippa en kväll i veckan om jag känner för't, det är också sjukt bra, för då får man vara lat nån gång men samtidigt känna sig duktig alla de andra dagarna. :)

  SvaraRadera
 7. När jag skaffade pojkvän så var jag jättenoga med att använda flourskölj varje kväll (samt före jag skulle träffa honom, hade nämligen fått för mig att jag hade extremt dålig andedräkt). Då körde jag med Colgate flourskölj, men sedan jag bytte till vad-det-nu-hter-som-får-killens-kinder-att-explodera-i-reklamen så har det inte blivit av - mest för att jag inte får upp korken.

  Jag är också i stort behov av att använda tandtråd. Min icke-tandtrådsanvändning beror mest på att jag tycker att tandtråd har så obehaglig konsistens. Det är som.. slemmigt.

  SvaraRadera
 8. Jag faller in i lovsjungarkören för plackers, klart mycket enklare än vanlig tråd. Fluorsköljning är lite räligare. Flux smakar apa och minner om barndomens fluortant, Listerine är så starkt att jag inte kan skölja så länge som det är påbjudet. Köp fluortabletter att suga på istället. Finns ju till och med i vettiga smaker.

  SvaraRadera
 9. Listerine är verkligen vidrigt. Smaklökarna blir dessutom helt bortbrända och kvar finns bara Listerine-smaken i munnen hela dan...
  Får väl prova de däringa Plackers då.

  SvaraRadera