onsdag 10 november 2010

Nerbäddad med Dickens

Det är säkert över ett år sen nu som jag, mitt i en sån där hagalen Amazon-beställning, på ett rent infall slängde med en BBC-miniserie baserad på Charles Dickens "Bleak house". Den kostade väl sisådär fyra pund och jag hade hört mycket gott om den.
Sen dess har den blivit liggande längst ner i högen. Har aldrig kommit mig för. Alla svulstiga amerikanska serier har hela tiden fått gå före. 

Men nu, när jag har varit förkyld, har den suttit som ett smäck. Brittiskt, långsamt, smutsigt/kostymigt, välspelat, såpigt, dramatiskt, roligt, och de onda är jätteonda och har dåliga tänder och de goda är jättegoda och har persikohy (innan de får small-pox). Det är samma sorts myskänsla som när man var liten och kollade på jullovs-tv.
Och jag känner mig lite korkad, kanske är det för att jag aldrig följde "Arkiv X" (obegripligt, jag vet), men jag har aldrig fattat förut hur statyartat skitsnygg Gillian Anderson faktiskt är.

3 kommentarer:

 1. Den är så BRA! Såg den när jag gått över tiden med min son och var jättedeppig. Gillian A är supersnygg men ack så dum hon verkade i intervjuerna ...

  SvaraRadera
 2. Åhh meu deus!

  Hur kunde du missa Arkiv X?
  Själv tog jag mig hem från krogsvängarna på torsdagar mellan 21-22 för att inte missa ett enda avsnitt.
  Telia fick en internet-"dipp" på 30% på torsdagskvällen just denna tid och det tog dom några veckor att förstå varför.

  Mvh
  Fox-en

  SvaraRadera
 3. Vet! Det är helt galet att jag inte sett. Det är ju right up my alley.

  SvaraRadera