torsdag 18 november 2010

Varvar en skakande kvinna med nio tramsiga transor

Är så himlarns besviken på Stephen Kings "Under the dome". Både Anna TS och Elisabeth hade peppat mig på den. Läste 150 sidor och kände att jag inte gillade nån av karaktärerna och tyckte hela grejen var så ospännande.
Jag hade längtat efter en sån där fet tegelsten med ren och skär underhållning. Nu gav jag upp. Livet är för kort för att plåga sig igenom 700+ sidor till. Läste hur det slutade i summeringen på Wikipedia-sidan istället och var rätt nöjd med mitt beslut.

Istället har jag gått rakt åt andra hållet och börjat på Siri Hustvedts "Den skakande kvinnan", en liten minimemoar över hennes (hittills, 100 sidor in i boken) oförklarliga spasmer. Så mycket lättsmält underhållning fick jag.

Fast jag varvar den med att kolla "Ru Pauls Drag Race" streamat ...  roligare än jag väntat mig. Som ett "Top model" med drag queens som är väldigt mycket drama queens. Anna TS, kan vi förenas i älsk på den istället för "Under the dome"?

11 kommentarer:

 1. ahmen EXAKT samma för mej! pallade inte mer än några hundra sidor, kunde inte bry mej mindre om den där himla bubblan. läste din bok i stället, haha. MYCKET BÄTTRE! puss puss.

  ps. älskar siri. hennes språk är helt fantastiskt.

  SvaraRadera
 2. Jag trodde inte på NÅN av de karaktärerna.

  SvaraRadera
 3. Men åh, jag gillade ju Under the Dome! Själva intrigen är egentligen rätt fånig - och i sann Kinganda lämnade han rätt mycket löst i slutet - men jag blev kär i staden. Kollektivromanen. Och jag trodde faktiskt på karaktärerna. Men här ska anföras att jag är ett stort Kingfan, jag rusade ju till och med runt en sjö i Essex i högklackat för att få en bok signerad av honom... Däremot kan jag hålla med om att den där old school-känslan av att ligga vaken och sträckläsa och bli aprädd natten igenom inte riktigt infinner sig. King för 00-talet är rent litterärt mycket bättre King för det förra seklet, men popcornskräcken kan jag sakna. Nu ska jag iväg och hämta ut Kings två senaste alster, novellsamlingen Full Dark No Stars och graphic novel-samarbetet American Vampires!

  PS: Siri är fantastisk! Har du läst The Enchantment of Lily Dahl? Om inte: gör't! Rejäla Twin Peaksvibbar på den.

  SvaraRadera
 4. Helena; googlade nu och Lily Dahl låter skitbra! Vet du om svenska översättningen är ok? Min och Saras redaktör har nämligen märkt att vi båda läser mycket på engelska... måste läsa mer på svenska.

  SvaraRadera
 5. synd på så rara ärter. den är seg i början, erkännes, och karaktärerna är väldigt vaga. men barbie tar sig, han är en riktig king-hjälte. åkej, vi snackar inte Garrity och McVries här, men dock.

  SvaraRadera
 6. Vet inte om jag håller med om att de är vaga, tyckte snarare tvärtom att de var otroligt mallade. Den kristna elaka maktgalningen, den goa kärringen på dinern, osv.

  SvaraRadera
 7. Den svenska översättningen är faktiskt bra! Det är samma översättare som gör Paul Austers böcker, hon är jättebra. Dock vet jag inte riktigt om den finns att få tag på. Eller jo, tror den finns i En Bok Gör Alla-serien för typ noll kronor! Åtminstone gjorde den det för några år sedan. Om den inte går att få tag på får du låna av mig, jag har den på svenska (med snyggt omslag dessutom, omslagstjejen borde vara med i Top Model).

  SvaraRadera
 8. Åh, min man är heller inte begeistrad i Under the dome, vilket jag surar över. Får väl lov att inse att vi inte kan tycka lika om allt, du, jag och han.

  Men RuPaul tror jag att jag kommer älska. Har inte sett än men ska se till att göra. Kollar du Fashion Show: Ultimate Collection? Iman är jätteotäck som vanligt i såna här sammanhang :)

  Har sett finalen av Just desserts nu så RuPaul kan få bli replacement.

  SvaraRadera
 9. Och nu har jag börjat titta på RuPaul! Vi kan förenas i älsk på det! (Men hat på Megavideo som inte kan ge mig mer än 72 min per gång, trots att jag försöker fula genom att starta om modemet.)

  SvaraRadera
 10. Fashion show är rätt kul, mest på grund av Calvin - hej Ido-vibb - men har inte hittat nån solklar favorit än....
  Men fan vad kul att du gillar Drag Race. Det är inte en ultimat reality på nåt sätt, men jag älskar "LIPSYNCH FOR YOUR LIFE".

  SvaraRadera
 11. Helena; ok skitbra!!! Har ni nånsin gjort nån hyllning till bra översättare? Seriöst, jag skulle vilja ha en guide till vilka översättare man kan lita på.

  SvaraRadera