torsdag 24 mars 2011

Skräck i studion med Gunilla Röör


Jag och Sara medverkar i ett kommande avsnitt av "Röör i P4". Det sänds nästa lördag kväll, om det händelsevis är nån som är hemma och radiosugen då. Annars lägger jag upp en länk när den finns ute på nätet.

Vi snackade om skräck i två timmar tillsammans med filmkritikern Ronny Svensson och Lotta Reuterskiöld, doktor i klinisk psykologi som forskat på barns rädslor och fobier. Hoppas det blir bra. Vi hade så otroligt mycket att prata om att jag inte ens minns vad vad vi pratade om i själva programmet och vad som bubblade fram under låtarna.

Gunilla läser också högt ur första kapitlet i boken. Otroligt kul att höra en av Sveriges bästa skådisar läsa ur VÅR bok!

För övrigt luktade tvålen på deras toalett björnbär och avocado. Känn på den naturvidriga mixen...

5 kommentarer:

 1. finns en bra bok som heter Från gastkramning till gatuvåld av Jochum Stattin: en etnologisk studie över hur rädslan har förändrats med industrialiseringen. där visar han på hur människan tidigare var rädd för okända krafter utanför den egna sfären, numera är vi rädda för människor. förr var man rädd för oknytt och skrymt och nu är vi rädda för våra egna drifter.
  mkt fritt citerat.
  det är iaf himla intressant hur rädslan flyttat in i oss själva, den har blivit mindre påtaglig, mer blivit en ständig oro och ängslan. jämför rädslan för cancer mot rädslan för skärselden.

  SvaraRadera
 2. Låter grymt spännande! Ska kolla upp!!! Och tipsa Sara!

  SvaraRadera
 3. Mae West's sister: http://www.youtube.com/watch?v=tcMb8onDOGo

  SvaraRadera
 4. Gör det:-). Min tes är ju att all skräck med monster, vampyrer och övernaturligheter egentligen handlar om att föra tillbaka rädslan, göra den greppbar och mindre farlig. Det är också en sorts katharsis som är nyttig. Alltså är det en sund sak, sund skräck. As opposed to katastroffilmer som bara spär på den.

  SvaraRadera
 5. elisabeth, då kommer du gilla våra teorier - för vi är inne på samma spår. ;-)
  tommie; ska kolla strax, nu på språng!

  SvaraRadera