måndag 7 mars 2011

En sann historia som är en riktig bladvändare

Läser just nu "Ers majestäts olycklige Kurt", om Haijby-affären på 30-talet. Om den dåvarande kungen Gustaf V och hans affär med den mycket märklige Kurt Haijby - en affär som blir till storpolitik av den allra skumraskigaste sorten när makten gör allt för att dölja den, i en halsbrytande färd som inkluderar både Beckomberga och Gestapos "husarrest".

4 kommentarer:

 1. Hej,

  Jag läste ut Halva liv igår. Tack för en fin läsupplevelse! Jag kände verkligen med karaktärerna och överraskades av Jessicas Lisbeth Salander-takter i slutet.
  Det ska också bli spännande att läsa Cirkeln, då fantasy inte tillhör mina vanliga betesmarker :)

  Allt gott hälsar Linnéa

  SvaraRadera
 2. Hej Mats! Linn här, din pengaassistent under kvällen på Skriv för livet! :-) Började läsa Halva liv så fort jag kom hem och känner att det kommer bli en bok jag lär prioritera före skolarbete (på gott och ont). Sak jag kom på när jag hade åkt var ju att jag skulle tagit en bild på er tre fantastiska författare med min egen mobil jag med. Därför är jag lite fräck i rocken o undrar om du kanske kan maila den till mig? Som ett minne? :-) (linn_larzon@hotmail.com)

  Min blogg heter: www.linnlarsson.com om du ville kika in när tid finns övers :-) Tack för trevlig pratstund o bra tips! / Linn

  SvaraRadera
 3. Linnéa: tack!!! Kul att höra!!!
  Linn: dang, jag har raderat bilden från både mobil och dator, kan du ta den som används i blogginlägget ovan?

  SvaraRadera
 4. Har läst boken om Kurt! Rätt spännande och man undrar hur mycket som är fiction och vad som är med sanningen överensstämmande!?

  SvaraRadera