lördag 19 mars 2011

Burrläskigt tråkiga timmarGick och såg Burlesque med Patrik ikväll (han fick välja mellan den och Kokvinnorna). Vet inte vad jag väntat mig. En kalkon, definitivt, men jag hoppades på en underhållande sån - kanske, om jag vågat drömma, hade jag föreställt mig en mix mellan Showgirls och Coyote Ugly.

Men tyvärr, den här kalkonen var ju bara en snoozefest av Glitter-typen. Man fattar redan innan förtexterna är över precis hur hela filmen ska sluta och vad som ska hända på vägen dit. Sångerna är utråkiga - vad var grejen med Chers yxigt instoppade powerballad? Och det är helt osexigt, som en Disneyland-version av burlesque. Det enda spännande var att följa de enda två musklerna som rörde sig i Chers ansikte, två små torra senor ovanför överläppen. Gick ut från bion och kände mig helt tom, söndermanglad med paljetter och fjädrar och Christinas wailande.

Det var fullt i salongen. Folk skrattade så de vred sig. Klappade sig på knäna. Applåderade spontant när eftertexterna började rulla. Jag fattade ingenting, men så hatade jag ju Mamma Mia! också.

6 kommentarer:

 1. Åh. Jag har inte heller fattat grejen med Mamma Mia. Eller det är kanske just det jag har...

  SvaraRadera
 2. Du borde sett Kokvinnorna, den bästa film jag hittills sett det här året

  SvaraRadera
 3. Ivan, ja jag valde fel kossor. ;-)

  SvaraRadera
 4. Mamma Mia var en sjukt dålig film, kalkon, stereotyp, trist, billig, oengagerad. Förstod faktiskt ingenting av recensionerna – hur kunde de vara så positiva som de faktiskt var?!

  SvaraRadera
 5. Det finns uppenbarligen en gud. Har stångat mig blodig mer än en gång när folk pratat sig lyriska över Mamma Mia. En riktig skräpfilm som inte känns det minsta genomtänkt.

  SvaraRadera
 6. Åh,själsfränder- jag såg Mamma Mia som en låångtråkig gäsp o förstod ingenting av alla hyllningar..

  SvaraRadera