måndag 6 december 2010

Brittvinter

Nåt har hänt den senaste tiden. Jag är ju en älskare av det amerikanska. Har aldrig varit anglofil. Har inte ens lyckats älska Brideshead revisited, fast det verkar vara lag på det.
Men nu. Först var det miniserien Bleak house, baserad på Charles Dickens roman. Sen började jag läsa Libba Bray-trilogin, med prasslande viktorianska klänningar och internatskoleflickor. Och i fredags köpte jag hela Huset Elliott på dvd. Har börjat kolla nu. Njuter av den makliga takten, teaterkänslan, det oputsade, det... tja, det brittiska.

10 kommentarer:

 1. Något du rekomenderar fler att se kanske?:)

  SvaraRadera
 2. du börjar bli medelålders och det börjar bli svårt att uppfatta dialogen mitt i all dunka-dunka. dessutom börjar du kanske ogilla att di skjuter så förbenat på varandra i all amerikansk smörja. för att inte tala om att ungdomarna ser likadana ut nuförti´n.
  det är alltså helt naturligt och inget att oroa sig för. välkommen, kan jag också tillägga.

  SvaraRadera
 3. Hahaha! Så måste det vara.
  Ja det är ju uppfriskande att på den tin var det riktig musik med riktiga instrument. Och man hörde ju vad de sa, de var så välartikulerade!

  SvaraRadera
 4. har du läst boken Brideshead revisited? den är helt fantastisk, i alla fall om man är anglofil och har något som helst intresse för religion. boken ger mer djup till TV-versionen (som ju är AMAZING, ge den en chans till...).

  SvaraRadera
 5. Hm, sant, borde ju testa boken istället.
  Jag hade svårt för serien mest p g a Sebastian - förstod att man skulle tycka han var charmigt rörande wild child på väg mot undergång - men jag blev bara irriterad.

  SvaraRadera
 6. Mmm, Huset Elliot, det är grejer det.

  /
  Vonkis

  SvaraRadera
 7. Jag kom över Huset Eliott på dvd för drygt ett år sedan när jag var i London. Hade sett serien när den gick på tvn för hundra år sen och det var verkligen magiskt att se den igen.

  Kom ihåg att jag tyckte Bea var så gammal när den gick på tvn men hade inte alls samma känsla nu när jag såg den på dvd! Kanske för att jag själv blivit..*host, harkel*.. mer "erfaren"...

  SvaraRadera
 8. Ge Brideshead Revisited/En förlorad värld av Evelyn Waugh en andra chans :)
  Läs boken!!!
  Sen ska du se BBC serien inte den nya filmen...

  SvaraRadera
 9. Haha, det är aldrig för sent att bli omvänd ;P Själv är jag fortfarande anglofil och har alltid varit - älskar särskilt historiskt engelskt =)

  SvaraRadera