tisdag 25 januari 2011

Vardagen är så äcklig

Enligt J måste man stänga toalocket varje gång man spolar, för annars kastas en massa bajsbaciller upp i luften och lägger sig på tandborstarna. Känner mig lite äcklig som inte tänkt på detta innan.

Sen såg jag det där programmet "Doctors" för ett tag sen på tv. Där påstod en kvinnlig läkare, sådär jag-har-aldrig-svettats-superfräsch, att man måste byta lakan VARJE DAG om man sover naken. Det fnissades och antyddes att det här var extra viktigt om man haft sex. Sover man i heltäckande pyjamas kunde det tydligen vara okej en gång i veckan. Seriöst? Finns det NÅN som byter lakan VARJE DAG?

8 kommentarer:

 1. Jag såg ett avsnitt av Oprah för hundra år sen när de pratade om just det där. Oprah proklamerade då att hon byter lakan varannan dag, för att hon gillar den "krispiga nylakanskänslan". Då var det nån av experterna som sa lite torrt att det kan man ju göra om man har någon som bäddar och tvättar åt en... Och då blev Oprah faktiskt lite generad och höll med att det är klart att det var ju väldigt jobbigt om man skulle göra det SJÄLV varannan dag, det skulle hon nog inte ha tid med.

  SvaraRadera
 2. Matsy, du ska läsa det här om bajspartiklarna: http://www.asiktstorped.se/privat/miscellanea/bajspartiklar-toalettspolning-och-varmluftstork/

  SvaraRadera
 3. Andra änden av skalan, men kanske vettigare.

  http://www.boingboing.net/2011/01/04/i-havent-used-soap-i.html

  SvaraRadera
 4. Varje DAG? Sagt av en amerikan, som går omkring med skorna på inomhus och inte tycker det är äckligt vare sig för fötterna eller golven... Jaja, jag väljer att notera detta under V som i vansinne. :D

  SvaraRadera
 5. Haha, det där med toalocket kommer från Bones. De hade en sån diskussion för några avsnitt sedan, Booth gick direkt och köpte nya tandborstar. Om J nu kollar på Bones, vill säga..

  SvaraRadera
 6. Jag såg ett inslag på någon amerikansk talkshow för ett par år sedan om en geekig mellanstadietjej som hade gjort ett projekt på biologin, där hon hade mätt bakterier i olika ismaskiner på amerikanska restauranger.

  Resultatet var ganska hårresande. Hon slog fast att typ alla ismaskiner innehöll sjukt höga bakterienivåer, varav flera stycken i studien innehöll mer bakterier än i restaurangernas toaletter som hon mätt och använt som referens...

  SvaraRadera
 7. Cilla: japp, måste vara därifrån. Alla våra vetenskapliga fakta kommer från tv.... ;-)

  M: EW!

  SvaraRadera
 8. saom förresten: Oprah GENERAD? Måste vara ännu ett tecken på världens undergång, tillsammans med döda fåglar... ;-)

  SvaraRadera