torsdag 13 januari 2011

Laundry room rage

Jag har en kompis som en gång slängde ut sin grannes nytvättade kläder på gården, efter att hon för femtioelfte gången fortsatt tvätta in på "hans" tid i tvättstugan. Då brukade jag mobba honom för det, påminna om den där reklamen med tanten som stånkar upp för alla trapporna för att visa luddet som glömts kvar på torktumlarfiltret.

Nu fattar jag. Har en granne som alltid bara lämnar sin tvätt i tumlare och torkskåp, och jag lyckas alltid få tiden efter henne, så att jag måste hantera hennes underkläder och hennes barns ministrumpor. Jag menar, jag brukar lägga ut dem, och sen ligger de fortfarande kvar när MIN tvätttid är slut. Det stör mig på nåt djupt och primitivt plan jag inte kan förklara. Får för mig att hon är hur nonchalant som helst med precis allt och säkert blir sur på MIG för att jag inte viker ihop hennes kläder. Jag känner mig rätt löjlo, men jag blir skitsur!

Dessutom köpte jag tvättmedel inatt på 7-Eleven för att slippa gå upp ännu tidigare för att handla det innan tvättiden. 60 spänn tar de för en yttepytteliten kartong med Via. Typ ett fjärdedels vanligt Via-paket. Skandal, I tell you! Vart är världen på väg, etc.

5 kommentarer:

 1. Släng kläderna i en skrynklig hög på golvet, det gjorde jag när jag för fjärde gången kom efter samma granne som inte tömt skåp och tumlare. Efter det tömde hon... Hehe!

  Åsa

  SvaraRadera
 2. Förstår att du blir irriterad.
  Man bör kunna respektera att en annan
  har bokat tiden efter en och då ska
  sitt eget vara borttaget.
  Hoppas du slipper komma efter denna granne
  fler gånger :) Önskar Dig nu godnatt.

  SvaraRadera
 3. Det vansinnesrage man känner i tvättstugan saknar ju helt proportioner, men det går inte att stoppa.

  SvaraRadera
 4. När min granne (allmänt känd som "det där jävla fitthuvudet till målare") tvättade på min tid för tredje gången så slet jag ut hans kläder ur torkskåpet och slängde på golvet. Sedan skämdes jag djupt...

  Killen tror på allvar att bara för att han somnade ifrån sin tvättid på kvällen, så får han använda någon annans tid nästa morgon. Eller hur.

  SvaraRadera
 5. Jag har också en sån granne som bara lämnar sin familjs tvätt i tumlare och torkskåp och låter den vara där över min tvättid. Det konstiga är att jag blir irriterad, men ändå får dåligt samvete över att jag tar ut deras tvätt – som att "men den andra torktumlaren är ju faktiskt ledig, jag kunde ju ta den"... Allt för att slippa deras bh:ar och barnstrumpor. Sedan känner jag mig störd över både att jag ids bli irriterad och att jag får dåligt samvete!

  SvaraRadera