torsdag 6 januari 2011

Åkte till stan och kollade The Town

Gick på bio med Anderssonskan och såg The Town, där Ben Affleck spelar huvudrollen och regisserar sig själv. Han har kommit långt sen Bennifer-tiden och Daredevil-kalkoner, tack och lov. The Town är ett riktigt bra och brutalt bankrånardrama. Ja, drama i första hand, trots explosioner och slagsmål och smart ass-repliker. Jag kan störa mig på vissa saker - några överdrivet sentimentala grejer, det uttjatade hela skurken-med-hjärta-av-guld-konceptet - men på det hela taget, en skön biostund. Och Blake Lively. Så bra. Sån utstrålning. Helt magisk och magnetisk. Är kär i henne.

3 kommentarer:

  1. Har varit rejält sugen på att se The Town sedan jag läste de första recensionerna. Detta trots Ben Affleck-närvaro (tål inte den träbocken, men han verkar ju sköta sig bättre bakom kameran - och tydligen även i kombon bakom/framför). Nu kände jag hur peppen växte ytterligare!

    Har du förresten läst Dennis Lehanes senaste Kenzie/Gennaro-deckare, Moonlight Mile? Det är en sorts fortsättning på Gone Baby Gone, som kom år 2000 (eller var det 1999?) och också filmatiserades av - ding! - Ben Träbocken. Mycket smart ass-repliker och snälla skurkar (och ett par riktigt hårresande också) där med. Och Boston! Tror du skulle gilla! Man behöver inte ha läst de tidigare böckerna för att hänga med även om det underlättar.

    SvaraRadera
  2. Ska kolla upp!!!! Tack för tipset, min sköna!

    SvaraRadera