tisdag 18 januari 2011

Splice var rätt så bajs


Såg Splice på dvd igår, älska-eller-hata-filmen där Adrien Brody spelar forskare, som tillsammans med sin tillika forskande flickvän skapar en människoliknande varelse.
Jag och J tillhörde skaran som hatade den. Lätt som en plätt. Den känns sådär full of itself i "vi har ett BUDSKAP, allt är SYMBOLIK över föräldraskap och hur dåligt det kan gå, fattar ni?".
Hatade också att varelsen, Dren, är en blandning av ett barn, en mogwai och en sexy babe. Och att de haft så himla kul med specialeffekter att de inte kunnat hålla sig: "Ja, vi ger henne en gifttagg! Och vingar! Och amfibielungor!"
Och det antyds att den kvinnliga forskaren har haft en helt horribel barndom. I extramaterialet pratar de till och med om att hon blev abused. Men de enda konkreta fakta vi får om detta i filmen är att hon INTE FICK LEKA MED BARBIE och INTE FICK SMINKA SIG.

4 kommentarer:

 1. Lustigt, min J och jag såg också Splice bara häromdagen, och tyckte inte heller om den. Framför allt gillade jag inte någon av karaktärerna så jag tyckte de förtjänade allt elände som kom i deras väg :)

  SvaraRadera
 2. Gud, stora Splice-veckan. Jag såg den igår och kunde nog inte ha sagt det bättre själv. Jag satt bara och hoppades på att Dren skulle äta upp det där patetiska forskarparet.

  SvaraRadera
 3. Skönt att höra. Jag tror att jag skulle kunna döma ut människor som tycker om Splice ganska hårt.

  SvaraRadera
 4. Snälla blanda inte engelska och svenska... Det ser ut som om det är en 14-åring som skriver

  SvaraRadera