torsdag 28 oktober 2010

Min nya girl crush: Liv Strömquist

Bästa grejen med att resa bort på sin födelsedag är att man får presenter i flera veckor efteråt, istället för allt under en kväll. 
Igår fick jag till exempel presenter av min medförfattare Sara, bland annat Liv Strömquists seriealbum Prins Charles känsla.


Liv Strömquist är ett namn som dyker upp i min värld lite då och då. När jag varit extra nöjd med en krönika har jag förvånansvärt ofta fått höra efteråt att Liv var inne på samma tema i en av sina serier. Så jag fattar inte varför jag inte sökte upp hennes serier själv.

Nu slapp jag det. Har legat och läst hela kvällen. Så fruktansvärt bra och träffande om "manligt" och "kvinnligt" och "normalt". Man liksom gapskrattar samtidigt som det är sorgligt samtidigt som man blir lyckorusig för att man FÖRSTÅR en massa saker - för här finns tjyvtjockt med fakta hämtade från olika undersökningar och rapporter, illustrerade med roligsorgliga seriestrippar, inte sällan med populärkultur och kändisar som exempel.

Läs, läs, läs!

PS: And wouldn't you know it - det första kapitlet handlar om samma sak som krönikan jag skrev för bara några dagar sen och dyker upp i Aftonbladet nästa söndag.

6 kommentarer:

 1. heja! vad fin den blev! kul att få följa med också :)

  SvaraRadera
 2. Japp! Hon är grym!

  Kolla in min Halloweenenkät btw. Jag vet vad du kommer att svara på åtminstone en av frågorna. ;)

  SvaraRadera
 3. Hello! :)

  Liv Strömquist har jag ännu inte upptäckt - tack för tipset! Älskar, älskar, älskar dock Nina Hemmingsson...

  Gillar din nya blog-look.

  Kram

  //Wille

  SvaraRadera
 4. Jag hade en underbar Liv Strömquist-almanacka ett år. Som jag älskade den!

  SvaraRadera
 5. Tack för peppen!!! Jag är också helnöjd!
  Wille: Nina är grym. Du kommer gilla Liv också, lovar.

  SvaraRadera