onsdag 27 oktober 2010

Förbjuden frukt

Sitter och pillar med den nya bloggen, tvättar, lyssnar på musik och - dricker ett glas zinfandel.
Det sistnämnda är nästan unheard of i mitt liv. För att:

a) Jag dricker nästan aldrig rött vin.
b) Jag dricker nästan aldrig vin ensam.

Försöker känna myskänslan. Men det känns som om det finns nån här i rummet som iakttar mig med en dömande min. Det är förstås jag själv som glor.

Det där med att "dricka ensam = alkoholproblem" har borrat sig in i min hjärna. Det var nåt vi fick lära oss på IOGT-NTO, där jag var medlem när jag gick i högstadiet (mest för att jag ville följa med på ett läger som de anordnade. Jag hade en av mina första fyllor där).
Jag dricker tillräckligt mycket vin i sociala sammanhang för att närma mig den varningsröda delen av spektrumet på såna där Systembolaget-tester, men det bekommer mig inte. Men att dricka ett litet ensamt glas såhär, utan sällskap, känns vansinnigt förbjudet. 

7 kommentarer:

 1. Det känns som en ära att få vara först med att kommentera på denna tjusiga blogg. Eller jag kanske kort och gott ska skriva: FIRST!!! ;)

  SvaraRadera
 2. Ha, helt rätt man ska njuta av livets goda även om är ensam en vardagskväll. Jag har dövat den där 70taliststämpeln om att dricka ensam med allt för många G&Ts ;-) Kolla in filmen The divine secrets of yaya sisterhood så får du kolla på alkoholkonsumtion. Har du inte sett den så har jag den....en av mina favoritfilmer.
  Daniel Anteskog-Adler

  SvaraRadera
 3. Ja i Sverige får man ju bara dricka på lördag efter löning. Allt annat klassas som alkoholism! Så länge alkohol inte påverkar ens jobb, liv eller hälsa på ett långvarigt negativt sätt så drick på! Så tänker jag, sen kan folk döma mig bäst dom vill! Tror ett par glas vin hemma i eget sällskap är ett mycket sundare beteende, än att exempelvis supa sig full på Arlanda klockan 6 på morgonen innan en charterresa - för detta är totalt accepterat av någon anledning! Fast det ena behöver ju inte utesluta det andra... Mooahahahaa!!!
  - Danny Molina

  SvaraRadera
 4. Jag uppar dig. Hade skitdag op jobbet i onsdags. Dunkade i mig 3 stora cosmopolitans ensam hemma på kävllen. Döpte det till "liquid therapy".

  SvaraRadera
 5. haha, så jävla sant! sitter ensam i sommarstugan och skriver och har skämts och känt mig halvt alkoholiserad när jag druckit ett glas vin vissa kvällar, fast jag nästan aldrig dricker annars. vad är grejen med det egentligen?

  SvaraRadera
 6. Det är lite speciellt det där med att försöka smussla undan vinglaset/drinken för sig själv. Man kommer ju alltid på sig själv med att ha det där glaset i handen

  Får mig att tänka på det där tipset som Bullen hade en gång att sitta på handen så att den domnar innan man onanerar, så att det känns som att det är någon annan som är där och håller på.

  SvaraRadera
 7. Vonkis: hahaha! Hade glömt det där. Eller så kan man ju dricka med vänster hand då...

  SvaraRadera