torsdag 28 oktober 2010

Halloween-enkät

Sara har lagt ut en liten Halloween-enkät. Klart jag hakar på!
Svara gärna, ni med - direkt bland kommentarerna, eller länka där om ni svarar på er egen blogg!

Vilken hiskelig fiktionsfigur är du mest rädd för att möta på Halloween?
Jag skulle nog säga Döden, som den är i Final Destination-filmerna. För ja, de filmerna är ju egentligen mer roliga än skrämmande - det är nåt slags splatter-slapstick över dem - men ändå satt de båda första filmerna kvar i mig väldigt länge. Hela vardagen kändes plötsligt olycksbådande. Varenda vrå i hemmet blev en dödsfälla. Och hur vinner man över Döden själv? Det går ju inte.

Michael Myers eller Jason Vorhees?
Jason! Ingen tvekan. Han känns både sorgligare och ondare. Och envisare. Och har läskigare mask. Och ett mycket mer uttrycksfullt kroppsspråk. Och en bättre backstory.

Freddy Kreuger eller Pinhead?
Jag gillar båda. Men om frågan gäller vem jag är räddast för så är det absolut Pinhead. Den gamla Freddy känns ju nästan som en lite småskön spexarsnubbe, om än rätt så störd. Jag får för mig att jag skulle kunna få över honom på min sida med några putslustigheter.
Plus, om jag misslyckas så blir jag bara slaktad. Pinhead kommer att plåga mig i evighet. Lätt val.

Skulle vilja lägga in en liten fotnot här: Nyversionen av Nightmare on Elm Street var mycket bättre än recensenterna påstod!

Vilken kuslig bok skulle du vilja se filmatiserad?
Konstigt nog, med tanke på att jag ser varenda skräckfilm som dyker upp i videobutiken, så läser jag väldigt lite skräck. Men jag ser verkligen fram emot filmatiseringen av World War Z!

1 kommentar:

  1. Haha, den där bilden kommer att ge mig mardrömmar hela Halloweenhelgen!

    SvaraRadera