måndag 4 april 2011

Just nu läser jag (och mår dåligt av) ...

..."Dream boy" av Jim Grimsley. Tonårskillar blir kära i varandra i 50-talets amerikanska bibelbälte. Trodde det skulle vara en rätt charmig liten historia. Lite sådär kärlek-mot-alla-odds, omvärlden-förstår-dem-inte-men-de-har-varandra-härlig. Jag tror det var titeln som lurade mig. Föreställde mig "Beautiful thing" möter "Stekta gröna tomater".
Unghf. Det är sån pärs att plöja sig igenom de här 200 sidorna. För nej, omgivningen skulle aldrig förstå dem, och de förstår inte sig själva heller. Eller varandra. Och huvudpersonen Nathans familjesituation är ren ångest att läsa sig igenom. Det blir nästan ännu obehagligare av att språket är så vackert, skirt, lågmält. För allt det där hemska.
Och jag gillar den här boken, riktigt mycket till och med, men jag vill bara att den ska vara slut.

3 kommentarer:

 1. Shit vilka bra böcker du har skrivit! Har nu läst Halva liv, Jaktsäsong och Bekantas bekanta i den ordningen och kom fram till att jag är helt förälskad i dig och att vi skulle leva ett underbart liv tillsammans - bara för att läsa din blogg och förstå att du inte är singel. Hur är det tänkt att jag skall bearbeta detta?

  Men - fler böcker tack!

  SvaraRadera
 2. Haha! Tack!
  Och ny bok kommer ju om två veckor... ;-)

  SvaraRadera
 3. En riktigt bra bok är Sing You Home av Jodie Picoult!
  Jag vet inte om den är översatt till svenska ännu men engelskan i den är inte svår. Handlar om gay kärlek. Kort efter att hon skrivit boken berättade hennes son att han var gay!
  Louise

  SvaraRadera